ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων

Switch to desktop Register Login

ΑΡΧΙΚΗ

Όλη η Πόλη μια Γιορτή! - Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Α)  Αποκριάτικες  Δράσεις για παιδιά: χώρος Περιβολάκια  ώρες  11:00 – 13:00

  1. Ελάτε όλα τα παιδιά να κατασκευάσουμε και να  ζωγραφίσουμε  Σαΐτες - Χαρταετούς,    να μάθουμε Ιστορίες και Μύθους για τον Χαρταετό και φυσικά να πετάξουμε δοκιμαστικά τις σαϊτες μας (επιθυμίες), όσο πιο ψηλά γίνεται!!!(Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού)
  2. Θα ζωγραφίσουμε τα πρόσωπά μας ( Face painting )    και θα κατασκευάσουμε φανταστικές αποκριάτικες μάσκες.(Η δράση πραγματοποιείται από το Εικαστικό Τμήμα του ΚΕ.Π.Α.Π. σε συνεργασία με εικαστικούς της πόλης μας)
  3. Ποδηλατικός γύρος – μασκέ με σφυρίχτρες στο κέντρο της πόλης.    Όλοι μπορείτε να συμμετέχετε! (Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πνευματικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Λεχαίου)Εκκίνηση: ώρα 12:30΄ από τον  ποδηλατόδρομο στη συμβολή των οδών Γ.Παπανδρέου και Εθν Αντίστασης. Οι ποδηλάτες θα κατεβούν όλη την Εθν Αντίστασης, θα μπουν στους πεζόδρομους και θα τερματίσουν μπροστά από το Δημαρχείο, περίπου στις 13:30΄.

Β) Αποκριάτικες Καντάδες στους Πεζόδρομους της Κορίνθου, ώρες 13:00 – 14:30

Συμμετέχουν:. «Φοίβος» Όμιλος φίλων ποιοτικού τραγουδιού..  Σύλλογος «Ρέα». Χορωδία «Πολύμνια»Γ)Αποκριάτικη Γιορτή στον Πεζόδρομο, (έναντι Εθνικής Τράπεζας) ώρες  15:00 – 18:00

  1. Θα «πλέξουμε» όλοι μαζί  το δικό μας παραδοσιακό Γαϊτανάκι. Ώρα 15:00(Η δράση πραγματοποιείται από τα  Τμήματα Παραδοσιακού Χορού , το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής και την Παιδική Χορωδία του ΚΕ.Π.Α.Π.)
  2. Όλοι διασκεδάζουμε και χορεύουμε με μουσική και θεάματα: Συμμετέχουν:.   Τμήματα της Φιλαρμονικής   σε ρυθμούς αποκριάτικους.   Αυτοδιαχειριζόμενη Ομάδα Αργεντίνικου Tango  (Τμήμα του  ΚΕ.Π.Α.Π.).   Σύλλογος ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ με χορευτικές παραστάσεις latin..   Τμήμα Latin του Πνευματικού-Πολιτιστικού  Συλλόγου Λεχαίου.   Ομάδα κρουστών του Νίκου Τουλιάτου, με βαρέλια.  Σύμπραξη τυμπανιστών και της  “Opus Femina” 

Η γιορτή θα κορυφωθεί με το κάψιμο του Καρνάβαλου. Ο ήχος από τις μαράκες μας (να έχουμε μαζί μας ρύζι μέσα σε κουτάκια αναψυκτικών) θα ξορκίσει το κακό. Ας γράψουμε λοιπόν όλοι σ΄ ένα χαρτί τις ασχήμιες και τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά για να έχουν κι αυτά την «τύχη» του Καρνάβαλου!

Καλούμε Συλλόγους, καλλιτεχνικές ομάδες ή Συγκροτήματα και Σχολές της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν, την ίδια μέρα, με δικές τους ολιγόλεπτες δράσεις στους πεζόδρομους της Κορίνθου.Συνάντηση για συμμετοχές και συντονισμό των ομάδων την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων (Πυλαρινού 84, β΄ όροφος).

Επίσης πληροφορίες και συμμετοχές στα τηλέφωνα: 2741020109 και 2741021236, καθημερινά 9:00 με 14:00.